החוק מאפשר לבני זוג לערוך צוואה משותפת, שמוכרת גם בשם "צוואה הדדית". צוואה מסוג זה נועדה להסדיר את אופן חלוקת העיזבון המשותף לאחר מות הראשון מבין בני הזוג וגם לאחר המוות של בן/בת הזוג השני. דוגמה נפוצה היא השארת כל הרכוש לבן/בת הזוג תוך קביעה כי לאחר המוות השני העיזבון יעבור לילדים המשותפים. באופן טבעי עריכת צוואות הדדיות וכל פעולה אחרת הקשורה אליהן מחייבת בקיאות מעמיקה וגם רגישות, ואת שניהם תמצאו במשרד עורכי דין ונוטריון פרי ושות'.
דגשים חשובים לגבי צוואות הדדיות
* אופן עריכת הצוואה – כמו צוואה "רגילה", גם צוואה הדדית אפשר לערוך בכתב, מול רשות, בפני עדים ובנסיבות מסוימות גם בעל פה.
* מסמך – ניתן להכין צוואה הדדית במסמך, ואפשר גם לעשות זאת עם שני מסמכים.
* ביטול – אפשרויות הביטול של צוואה הדדית (לאחר פטירת אחד מבני הזוג) מוגבלות. למעשה, נדרש ויתור על החלק בעיזבון מצד בן/בת הזוג שנשארו בחיים כדי לבטל את הצוואה. ניתן לקבוע מראש תנאים נוספים לביטולה של צוואה הדדית. כששני בני הזוג עדיין בחיים, כל אחד מהם רשאי לבטל את הצוואה אבל חובה להודיע בכתב לצד השני.
* דיוק – כל צוואה חייבת כמובן להיות מדויקת, אבל במקרה של צוואה הדדית עקב המורכבות שלה חובה להקפיד על כך יותר מהרגיל.
* התנגדות – ניתן להגיש התנגדות גם לצוואה הדדית. לנוכח המורכבות, כדאי במיוחד להיעזר בעורך דין, רצוי מאוד בעל ניסיון בהתמודדות עם צוואות זוגיות.
מקסימום רגישות, מקסימום דיוק
עריכת צוואות הדדיות מחייבת דיוק רב, ולצידו גם רגישות רבה. במשרד עורכי דין ונוטריון פרי ושות' מביאים לידי ביטוי ניסיון רחב היקף של למעלה מעשור בתחום הצוואות והירושות, לרבות טיפול בצוואות זוגיות. הבקיאות מלווה ביחס אישי קשוב מאוד, כדי שהצוואה המשותפת אכן תשקף את האינטרסים של שני בני הזוג. דגש נוסף הוא התייחסות מפורטת לכל התרחישים שהצוואה ההדדית נועדה לספק להם מענה, כך שבכל מקרה ומקרה רצונם של בני הזוג יתממש במלואו.